בישול עם ילדים - למה זה ממש כדאי ואיך להתחיל
בישול עם ילדים מגיל צעיר יכול להיות חוויה מהנה ומועילה. מעבר לבילוי משותף של ההורה לילד, יש לפעילות מסוג זה יתרונות גדולים נוספים, שיתרמו רבות לילד שלכם! אז הנה כל הסיבות להתחיל:
בישול עם ילדים - היתרונות
בריא יותר: אוכל ביתי הוא בריא יותר ממזון מהיר, ועל כך אין עוררין. ככל שילדים יכירו ויטעמו מגיל צעיר מאכלים בריאים ומזינים, כך הם יתרגלו אליהם וילמדו להנות מהם לא פחות ממזון מעובד. כשתבשלו עם הילדים בבית, תבטיחו לילדיכם יותר ערכים תזונתיים: יותר ויטמינים ומינרלים, ופחות קלוריות, שומן רווי וחומרי טעם וריח מלאכותיים.
מניעת בררנות באוכל: בחוויית הבישול הביתי הילדים נחשפים ומתנסים במזונות וטעמים חדשים. כתוצאה מכך, ילדים שמבשלים פחות נרתעים ממזונות שבדרך כלל לא נחשבים לאהובים במיוחד על החיך הצעיר - כמו ירקות, קטניות שונות וכו׳.
פיתוח מיומנויות מוטוריות: כשילדים מבשלים, הם מפתחים מיומנויות של מוטוריקה עדינה וגסה, ואף משפרים את התפיסה המרחבית שלהם. בנוסף, הם לומדים להתמודד עם חומרים שונים ולפתח יכולות יצירתיות.
עוזר לילדים בלימודים: בישול מחזק אצל הילדים מיומנויות כמו זיהוי ספרות, מדידה, חישובים וקואורדינציה. כמו כן, הוא מסייע להם להתמודד עם חומרים שונים ולפתח יכולות רגשיות.
מחזק יכולות רגשיות: בישול מאפשר לילדים להתמודד עם תחושות שונות, לפתח יכולות יצירתיות ולהרגיש גאווה מהיצירה שלהם.
בילוי מושלם גם עם חברים: בישול משותף יכול להיות חוויה חברתית מהנה, שמספקת לילדים זמן איכות - אם זה בינם לבין עצמם ואם זה בינם לבין ההורים!
מחזק את הביטחון העצמי: כאשר ילדים מכינים ארוחה או מנה קטנה, זה מחזק את הערכה העצמית שלהם. הם מקבלים סיפוק ייחודי ביצירת משהו מאפס וליהנות ממנו.
תחושת חובה למידה: טיפול בכלי מטבח, מעקב אחר מתכון והקפדה על בטיחות הם כולם תחומי אחריות הקשורים לבישול - כאשר מאפשרים לילדים לקחת על עצמם משימות אלה, הם לומדים את החשיבות של מתן דין וחשבון על מעשיהם.
עידוד יצירתיות: המטבח הוא מקום המאפשר אומנות קולינרית. עידוד ילדים להתנסות בטעמים, מרכיבים ופרזנטציה מטפח יצירתיות.
כיצד לשלב ילדים במטבח?
הנה כמה טיפים לשלב ילדים בעבודות הבישול:
מריחת ממרחים:
הכינו על שולחן האוכל או על השיש 3-4 ממרחים שונים שהילדים אוהבים (אפשר גם לשלב ממרחים חדשים).
חתכו לחם או שימו מיני-טוסטים/ קרקרים וסכינים שמתאימים לגיל.
הציעו להם להתנסות במריחה ולהכין את הסנדוויץ’ שלהם.
מזיגה:
הכינו מספר כוסות ילדים צבעוניות.
השתמשו בקנקן קטן עם מים או נוזל אחר.
הציעו להם למזוג מים מכוס לכוס.
זה יכול להיות גם חוויה מהנה וגם תרגול לכישורי יציבה.
ערבוב:
שתפו את הילדים בכל מתכון שלא דורש הפעלה של מוצרי חשמל, חימום, או כלי חיתוך מסוכנים. מתכונים המשלבים ערבוב יגרמו לילד להרגיש שהוא ממש תורם להכנת הארוחה, ועם זה כל היתרונות שהזכרנו למעלה.
הכינו בקערות קטנות את כל מרכיבי המנה
תנו לילד להוסיף את המרכיבים לקערה ולערבב.
קישוט:
תנו לילדים לצלחת מנות קרות, או לקשט עוגות ועוגיות! הם יהנו מאד מהעשייה והיצירה, והיו גאים במעשה ידיהם!
בשורה התחתונה, בישול עם ילדים יכול להיות חוויה מהנה ומחברת בין ההורה לילד, ולתרום לילד כישורים רבים! אז מה אתה מבשלים היום?
Comments